Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Érdi Kincses Óvoda bemutatkozása

Az Érdi Kincses Óvoda székhelye az Edit utcában, a bölcsődével együtt épült 1983-ban a lakótelep közepén, követve annak stílusát, és ugyanabban az évben szeptember 1-én nyitotta meg kapuit 4 gyermekcsoport működtetésével.
         A négy csoportos épület 2010 áprilisában két nagy helyiséggel bővült, így 6 csoportban 172 gyermek részére nyújthat derűs, tartalmas időtöltést, tiszta vagy vegyes csoport összetételekben. 2018-20-ban épületünk mind kívül, mint belül megújult. Hőszigetelés, nyílászáró csere, burkolatcsere, vizes blokkok felújítása segíti a környezettudatos, takarékos óvoda működtetését. Belül új beépített szekrények és bútorok, új játékok, informatikai eszközök támogatják a gyermekek sokoldalú fejlesztését, és a pedagógusok munkáját. Óvodásaink kényelmét, komfortérzetét a csoportszobákhoz tartozó gyermeköltözők és gyermekmosdók biztosítják. Tornaszobánk és felszereltsége a tudatos mozgásfejlesztést teszik lehetővé. A csoportszobák tágasak, légkondicionáltak, díszítésük esztétikus, gyermekbarát. A folyósón mágneses falon csodálhatják meg a szülők a gyermeki alkotásokat. A földszinten található környezeti aktív fal lehetőséget ad a gyerekeknek a természet közelebbi megismerésére.
        A tornaterem a mindennapos intenzív mozgásszükségletek kielégítése mellett lehetőséget nyújt az óvodai hagyományok, fakultációs programok, ünnepek családias megszervezésére is.
Óvoda udvarunk alkalmas gyermekeink évszaktól és időjárástól függő ideig történő szabad levegőn való tartózkodásra, gyermekeink önfeledt játékának és mozgásának kibontakozására. 2019-ben új játékokkal, füvesítéssel, parkosítással újult meg színes, vidám udvarunk.
         Az épületben 18 felnőtt dolgozik a gyermeki igények, szükségletek kielégítése céljából. Itt, a székhely épületben látja el feladatét az Érdi Kincses Óvoda intézményvezetője, három óvodatitkára, gazdasági ügyintézője is.
       Az óvoda 2003- tól működik Érdi Kincses Óvoda néven, és kezdetben az óvoda nevéhez illeszkedő drágakövek adták csoportjaink elnevezését is.
     2020-ban az Alapító Okirat változtatása, lehetővé tette, hogy változtassunk a csoport neveken, gyermekbarátabb, természetközelibb megnevezésekkel. Így történt, hogy az óvodába járó gyermekeket a  Levendula, Nefelejcs, Nárcisz, Liliom, Hóvirág, Napraforgó csoportokban várjuk szeretettel nap mint nap.
   Pedagógiai programunk felülvizsgálata során 2020-tól kiemelt feladatunknak választottuk a környezetvédelmet és fenntarthatóságra való nevelést. Hisszük, hogy ez kisgyermekkorban megalapozható és a nevelésen keresztül kell a fenntartható jövőre nézve fontosnak ítélt értékeket kialakítani, magatartási formákat és életstílust formálni. Ennek részeként a gyerekek magaságyásokban növényeket gondoznak és az udvar folyamatosan bővül növényekkel, bokrokkal. 
 
„ Lásd a fényt, ne bántsd, mi érted él!
Halld a szót, mit föld, az ég beszél.
Nézd a bolygót! Oly` tiszta kék.
Élj ma úgy, hogy éljen még! ”
(Orbán Tamás) 

 
Gruber Éva
igazgatóhelyettes