Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Bemutatkozik a Tállya Tagóvoda 


          Óvodánk Érd kertvárosi részében, Érdligeten található. Érd első óvodái közé tartozik. Családi házból alakították át, és ez egyedi hangulatot kölcsönöz az épületnek, a családiasság, otthonosság érzetét kelti. Intézményünk jelenleg 3 csoporttal működik illetve 72 férőhellyel rendelkezik, csoportjainkban 24 gyermeket tudunk felvenni. Csoportszobáink 40m2 alapterületűek. Csoportjaink vegyes életkorúak, a Kisróka, Méhecske és a Süni nevet kapták. Épületünket 2018-19 – ben felújították, szigetelték, nyílászárókat cseréltek, valamint a tető-szerkezet is felújításra került.

           Csoportszobáink új, gyermek-barát bútorokat kaptak. Óvodánk játékkészlete, és a személyiségfejlesztéshez szükséges eszköztára minden évben bővül alapítványunk támogatásával.(Együtt Egészségesen Alapítvány).
Udvarunk két részből áll. Egy kisebb és egy nagyobb játszóudvarból. Mindkettő gumitéglával borított, és korszerű, mozgásfejlesztő játékokkal felszerelt. Óvodánk egy nagyobb füves játszóudvarral is rendelkezik, melyet pár perces sétával érünk el. Az épületben 10 felnőtt dolgozik, akik a gyermekek harmonikus fejlődését biztosítják. Logopédus, pszichológus és szociális segítő támogatja heti rendszerességgel a pedagógiai munkát, a gyermekek fejlesztését.
Mindennapi életünket színesebbé, változatosabbá teszik az alkalmanként megrendezésre kerülő kirándulások, bábelőadások, délutáni fakultatív programok, szülőkkel közösen szervezett rendezvények ( zsibvásár, karácsonyi vásár), jeles napok, ünnepek megrendezése.

      Pedagógiai programunkban célul tűztük ki a környezet védelmét. A gyermekek környezet és természetbarát életvitelének megalapozását. A környezettel való együttélésre nevelést: életmód, viselkedésmód, védelem, fejlesztés, takarékos felhasználás. Pedagógiai munkánkkal igyekszünk elősegíteni a gyermekek kiegyensúlyozott testi-lelki szellemi fejlesztésével a boldog gyermekkor megélését. Feladatunknak tekintjük minden kisgyermekben meglátni a jót, erősíteni pozitív tulajdonságait, s önnön képességeihez mérten fejleszteni.


 


Horváth Györgyi
tagintézmény-igazgató