Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu


Digitális médiaműveltség

gyn ism

Kutyavári Tagóvoda - Gyógynövény ismertető

2021.11.05.

Az alábbi gyógynövény ismertetőt Varga Attiláné állította össze, amelyet a gyógynövénykertünk mögötti táblán is megtalálhatnak a szülők, gyerekek, kollégák. Szintén az ő szervezésében valósult meg a gyógynövénykert, amelyhez több kolléga és szülő is hozzájárult gyógynövények behozatalával. Ennek segítségével tovább színesíthetjük a mindennapokban a gyermekek tapasztalati úton történő környezeti nevelését.

Megnézem
Gyógynövénykertünk

Kutyavári Tagóvoda - Komposztálási Pályázatra jelentkeztünk

2021.11.05.

A komposztálás ünnepéhez (okt.10) kapcsolódóan jelentkeztünk a Komposztálási Pályázatra. A környezettudatos magatartás része a szelektív hulladékgyűjtés, ezen belül a komposztálás, ezáltal a gyermekek nyomon követhetik, részesei lehetnek a természetben lejátszódó körfolyamatoknak. A komposztálás ünnepén az ezt megelőző és ezt követő napokban-hetekben, kiemelt figyelmet fordítottunk, a zöld hulladék felhasználásának sokszínű lehetőségeinek bemutatására, a gyermekek és a szülők szemléletének formálására. Beszélgettünk a komposztálás fontosságáról, a lebomló anyagokról, modelleztük, a természet körforgását.Régebben készült komposztot felhasználtuk a gyógynövény kiskertünk növényeinek ültetéséhez.

Megnézem
242934700_3054889641496868_6607153833114088129_n

Kutyavári Tagóvoda - Biztonságos Óvoda Program

2021.10.21.

A „Biztonságos Óvoda” program célja az óvodás korú gyermekek biztonságosabb közlekedésre való felkészítésének elősegítése: az óvodák, óvodapedagógusok szakmai támogatása a közlekedésbiztonsági ismeretek átadásában.Lehetőség nyílt a „Biztonságos Óvoda” cím elnyeréséhez a Kincses Óvoda több tagóvodájában egy online képzés, majd az ezt követő csoportos és egyéni foglalkozások megtartásával, egy 10 fő gyermekből álló monitoring kérdőív kitöltésével.

Megnézem
12